Om

Naturhälsokliniken

Kiropraktisk behandling för:


  • Ryggskott och Ischias
  • Nackspärr, skulder- och axelproblem
  • Nervutstrålningar/ domningar i armar och ben
  • Ledvärk och stelhet
  • Fot- och handproblem
  • Huvudvärk, migrän, onormal trötthet


Laserbehandling för

Kontaktuppgifter

Besöksadresser:

Linnégatan 6A, 352 33 Växjö


Vitalagatan 15 C, Vetlanda


Telefon: 0470-777488

Mobiltel. 0702159003

Email: info@naturhalsan.com

Innehar F-skattesedel samt patientförsäkring via Länsförsäkringar


Naturhälsokliniken Växjö och Vetlanda


Naturhälsokliniken startade 1996 i Växjö av mig Lars Greneskog. Huvudsakliga verksamheten var Kiropraktik och Homeopati, något år senare började jag med medicinsk laserbehandling och även LPG massage. 2007 öppnade jag även en klinik i Vetlanda som jag har öppen på onsdagar.

Mitt mål är att ge mina patienter ett bra bemötande och en professionelll och god vård. Mitt brinnande intresse för kliniken och mitt yrke gör att jag ständigt uppdaterar mig om vad som sker inom min bransch världen över "man måste ständigt utvecklas och följa med tidens nya rön".


Kiropraktik


Kiropraktik är ett system för manuell behandling av problem i rörelseapparaten och därmed förbundna besvär. Den vanligaste metoden är manipulation av ryggradens leder. Olika former av sträckande, masserande och korrigerande metoder vid ryggbesvär har använts sedan lång tid tillbaka i olika världsdelar.


Hippokrates som levde ca 400 f.Kr. talade om vikten av väl fungerande leder. Det finns idag en rad varianter av manuell behandling och även olika sorters kiropraktik, som långt ifrån är ett entydigt begrepp. Varje Kiropraktor utarbetar och förfinar ständigt sin teknik och sina behandlingsmetoder.


Helhetssynen är viktig


För att Kiropraktikern skall kunna nå ett varaktigt resultat måste han korrigera ryggen nerifrån och uppåt, på grund av att de flesta ryggbesvär har sin grundorsak i bäckenet. Resultatet varierar mellan fullständig bot och betydlig lindring av symptomen, allt beroende på fallet, patientens ålder och sjukdomens art och varaktighet.


 

Medicinsk Laserbehandling

Behandling med LLT laser

Terapi med medicinsk lågeffektlaser (LLLT) är smärtfri och helt riskfri.

Lågeffektlasern startar självläkningsprocessen i kroppen och man har i 20 år med gott resultat behandlat åkommor såsom:

Acne, Bältros, Bensår, Herpes, Rosea, Tandköttsproblem, Muskel- och ledbesvär, Värk, Känslolöshet, Inflammationer, Sårinfektioner, Ödem, Nervskador, Tennis- och golfarmbåge, Idrottsskador, Tinitus m.m.

Varje tillstånd kräver sin speciella behandlingsplan och naturligtvis finns det fler sjukdomar, tillstånd och symptom som kan behandlas.

 

Vad påverkas i kroppen av laserljus?

Laserljuset påverkar processer på cellnivå. Medicinsk laserbehandling Ljuset stimulerar till ökad nybildning av substanser som behövs för cellernas återuppbyggnad och nybildning. Bland annat har laserljuset följande effekt på organismen:

ökad DNA-, RNA- och albuminsyntes, ökad cellmetabolism (ämnesomsättning), ökad genomblödning och mikrocirkulation, snabbare nybildning av blodkärl, stärker immunförsvaret, stimulerar kollagensyntesen i huden, ökning av epitelvävnad vid sårläkning, ökad tensil hudstyrka, ökad enzymfunktion, ökad aktionspotential hos nervceller, ökad serotonin- och prostaglandininsöndring, minskar förekomsten av fria radikaler (oxidanter), DNA-molekylen drar nytta av laserljuset.

 

Kan man få cancer av laserljus ?

Nej!!! Det är en vanlig missuppfattning att man kan få cancer av laserljus. Många använder sig av begreppet strålning och tror därmed att laser har något gemensamt med radioaktiv strålning. Så är dock inte fallet. Cancerframkallande ljus är elektromagnetisk vågrörelse bortom den andra änden av synligt ljus, d v s bortom det ultravioletta området.

LPG Endermologi lipomassage

LPG Endermologie är en unik patenterad massagemetod som bygger på samma grundprincip som bindvävsmassage och lymfdrännage. Massagen utförs med hjälp av en maskin som med en vacuumsug masserar hela kroppen, en så kalladlipomassage.

Jag har arbetat med  LPG Endermologie i över 20 år,